Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

28 - 29 ΙΟΥΝΙΟΥ - 48 ώρες στο δρόμο -- Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα .

Μας εξαπάτησαν
Μας υποτίμησαν
Νόμιζαν, ότι κοιμόμαστε στον εφιάλτη τους.
Μα εμείς ξυπνήσαμε
Βρεθήκαμε στις πλατείες
Γνωριστήκαμε
Αρχίσαμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα
Όλοι μαζί, ενωμένοι
Με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.
Τώρα μιλάμε εμείς και φοβούνται αυτοί
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να πληρώσουν όλοι, όσοι μας έκλεψαν.
Δεν θα φύγουμε, αν δεν φύγουν όλοι, όσοι λεηλατούν τη ζωή μας και καίνε το μέλλον μας.

28- 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

48 ώρες στο δρόμο -- Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα

Real Democracy GR -- MultiMedia Team 

Βροντερό «όχι» από δρόμους και πλατείες . Πεδίο μάχης το Σύνταγμα από το μεσημέρι, με τη γνωστή συνταγή...

Μεγαλειώδη συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις κατά του Μεσοπρόθεσμου .
Πεδίο μάχης το Σύνταγμα από το μεσημέρι, με τη γνωστή συνταγή...
Συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος παραμένουν μέχρι κι αυτή την ώρα πλήθη πολιτών που διαμαρτύρονται για τη φοροεπιδρομή του Μεσοπρόθεσμου και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Οι Έλληνες συμμετέχουν από το πρωί στη 48ωρη γενική απεργία κόντρα στις νέες περικοπές, που πραγματοποιείται υπό τη σκέπη των συνδικάτων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 2 στις παρυφές της πλατείας.
Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή έκανε το ΠΑΜΕ, με αφετηρία την Ομόνοια.
Πολλοί ήταν οι πολίτες που επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις συνδικαλιστικές πορείες, αλλά να κατέβουν απευθείας στην κεντρική πλατεία της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των "αγανακτισμένων".
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σχολίασε τη συμμετοχή των πολιτών στην απεργία και την παρουσία τους στις πλατείες λέγοντας ότι αποδεικνύει το μέγεθος της οργής και της αγανάκτησης των εργαζομένων, την ώρα που οι έχοντες και κατέχοντες "πίνουν στην υγεία των κορόιδων".
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος προειδοποίησε κυβέρνηση και τρόικα ότι οι αγώνες κατά των πολτικών που εξαθλιώνουν τη ζωή των Ελλήνων θα συνεχιστούν και θα έχουν αποτέλεσμα.
Παρών στο συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε την άμεση προκήρυξη εκλογών.
Από την Ομόνοια, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υποστήριξε ότι η απόφαση για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ήδη ληφθεί. "Αυτό που ζητούν από το λαό είναι πενήντα χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν χειρότερα μέτρα", είπε και πρόσθεσε ότι ο αγώνας "θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα" και θα είναι νικηφόρος.
Μεγάλα συλλαλητήρια έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι "αγανακτισμένοι" πολίτες θα είναι, σύμφωνα με τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων, για 48 ώρες στο δρόμο και καλούν όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα στηρίζοντας τη Γενική Απεργία που όπως τονίζουν μπορεί να πάρει τις "διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο". Στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Για αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου καλούν τους πολίτες να αγανακτήσουν περικυκλώνοντας την Βουλή, δίνοντας αρχικό ραντεβού στις 8 το πρωί, στο μετρό του Ευαγγελισμού, στο Καλλιμάρμαρο και στο Σύνταγμα.
Την ίδια στιγμή, η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε επί της αρχής τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου
Επεισόδια με τη γνωστή συνταγή
Τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση της Αθήνας επιχείρησαν λίγο πριν τις 2 μ.μ. να αμαυρώσουν άτομα αγνώστου ταυτότητας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη γωνία της Σταδίου με την Καραγιώργη Σερβίας, όταν συνεπλάκησαν άτομα που ανήκουν στον αναρχικό χώρο με ακροδεξιούς.
Γενικεύθηκαν όταν άγνωστοι με καλυμμένα τα προσωπά τους επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή. Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.    Λίγο μετά τις 3 μ.μ. άνδρες των ΜΑΤ σχημάτισαν αλυσίδα, περικυκλώνοντας την πλατεία Συντάγματος.
Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες - οι δύο εξαιτίας της χρήσης χημικών.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει στην προσαγωγή υπόπτων. Ανάμεσά τους το στέλεχος του ΝΑΡ και αγωνιστής κατά της χούντας Σήφης Καυκαλάς ο οποίος αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος με παρέμβαση του Χρ. Παπουτσή.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=288537