Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αδελφοί ! Θέλουμε Πάσχα όπως του Πασχάλη στο διαφημιστικό ; ή Πάσχα εν Χριστώ ; στην τελική : H επιλογή θάναι δική μας !!!

Αλλά ας αφήσουμε το Greek Idol , αυτό έχει πάρει το δρόμο του κι εμεις τον δικό μας ! Που δεν είναι άλλος παρά δρόμος με αγκάθια , ανηφόρες , προσωπικούς και Εθνικούς σταυρούς ! Χαμένη ΄Ανοιξη , χαμένες ελπίδες , διαψεύσεις προσδοκιών , απανωτά ραπίσματα κυριολεκτικά και μεταφορικά  σε ανθρώπους ανήμπορους να σηκώσουν κεφάλι , για να αμυνθούν ! Δείτε το παραπάνω βίντεο , οι περισσότεροι ίσως τόχετε δει στο τσαντίρι του Λαζόπουλου , αλλά και σε όλο το Διαδίκτυο πάει κι έρχεται !  Τιτλοφορείται " Τελάλης της Επανάστασης "από το youtube και το  tsantigi.gr .Ας προβληματιστούμε όλοι μας και ας πράξουμε κατά συνείδηση , προγραμματίζοντας ο καθένας μας ξεχωριστά και ίσως και όλοι μαζί μετέπειτα τη δική μας , προσωπική μικρή , μεγάλη Επανάσταση !
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται που , ως φαίνεται , θα διαρκέσει πολύ - πολύ περισσότερο χρονικά !
Θέλοντας και μη θα μπούμε στο κλίμα της εσωτερικής ενδοσκόπησης . Ας σκεφτούμε λοιπόν ! θέλουμε να ζήσουμε το Πάσχα του Πασχάλη , όπως στο γνωστό διαφημιστικό ; ή Πάσχα εν Χριστώ Αγιο Πάσχα ;  Αν επιλέξουμε το πρώτο , εκείνο της διαφήμισης , το σίγουρο είναι ότι τα λεφτά δεν μας φτάνουνε , φύγαν έξω στις off-shore ! Αν όμως επιλέξουμε το δεύτερο , το Πάσχα του Χριστού , μπορεί και πάλι , να μην φτάνουνε τα λεφτά  , και όπως προστάζει το έθιμο να μην έχουμε ολόκληρο σουβλιστό αρνί ( το αρνί ( ο άνθρωπος δηλ΄) πρέπει νάναι ολόκληρο για να αναστηθεί , όλόκληρο στη Β΄Παρουσία ) στο τραπέζι μας , γιατί λεφτά υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν για τους κοπρίτες , αλλά όμως τουλάχιστον δεν θα έχουμε χάσει την ελπίδα μέσα μας , για μια έστω και μελλοντική Ανάσταση - Επανάσταση ! Μονάχα τούτο ας έχουμε κατά νου : Θέλουμε τη μέρα της κρίσης να συμπαραταχθούμε με τα πρόβατα ή με τα ερίφια ; Προβληματιστείτε επ΄αυτού αλλά  προσέξτε πολύ τι προτιμάτε και τι θα επιλέξετε , διότι συμβαίνει το εξής περίεργο και " ανάποδο " θάλεγα ! Τι εννοώ ; όσοι επιλέγουν εδώ στη γη να διαβιούν ως πρόβατα υπακούοντας σε ένα γήινο βοσκό , δηλ. στον διευθυντή τους , στον πρωθυπουργό τους τον κυβερνήτη , πλανητάρχη κ.λ.π , το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός " νυμφώνος " στον ουρανό ! Που να προλάβει εξάλλου ! Εχει τόσα στο κεφάλι του ! Σαν ερίφιο αγριοκάτσικο που είναι εξάλλου δεν μπαίνει σε ουράνιους κανόνες και καλούπια ! Αν τώρα στη δεύτερη περίπτωση επιλέξει νάναι μεν ερίφιο εδώ κάτω στη γη κι απένατι στους κρατούντες αυτήν στα χέρια τους , και επιλέξει νάναι αρνίο μονάχα για τον Αναστημένο Χριστώ ( στο κάτω κάτω εκείνος δεν του ζήτησε ανταλλάγματα ) τότε έχουμε εν ουρανίοις ακόμα τις ελπίδες μας για Ανάσταση στη μέλλουσα κρίση !  Αντίθετα γι ' αυτή την χρηματο-οικονομικο- ψυχο-κοινωνική κρίση - Η Ανάσταση και η Λύτρωση είναι Αβέβαιες !
ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

Greek Idol - Life show / Πρεμιέρα - Σάββατο , 16 Απριλίου Tηλεόραση ALFA .

9 το βράδυ και η αναμονή έλαβε τέλος ! Το Greek Idol ξεκινά ! Είναι το 2 αλλά με παρουσιάστρια την 1 δηλ.την ίδια με το 1, την Ρούλα Κορομηλά . Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την Ρούλα Κορομηλά - Εκείνη φαίνεται πως έχει με τον εαυτό της - . Τι εννοώ ; Οτι δεν θεωρώ ούτε την ηλικία της πρόβλημα , ούτε τα λίγα παχάκια της ούτε εν γένει την εμφανισή της . Αντίθετα μάλιστα θεωρώ ότι είναι πολύ φρέσκια και ανανεωμένη ! Δεν μπορώ όμως να μην δω και σε δεύτερο επίπεδο ότι κάτι την κατατρώγει εσωτερικά και της φέρνει υπερβολική ανασφάλεια και ως αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία στην παρουσίαση να κάνει λαθάκια που δεν δικαιολογούνται λόγω εμπειρίας αλλά και πάλι λόγω της εμπειρίας καταφέρνει να τα μπαλώνει !  Ξεκινάω λοιπόν να καταγράψω τι βλέπω - Το Show μόλις ξεκίνησε ! Η εμφάνιση η πρώτη της Ρούλας πάρα πολύ καλή και
απλή , ένα στύλ που της ταιριάζει απόλυτα ! Η περυσινή της πρώτη ήταν αίσχος θυμάστε ; με εκείνη την κόκκινη μακριά -κολλημένη πάνω της φούστα και με ένα κότσο που δεν  της πήγαινε καθόλου κοτσαρισμένο επάνω στο κεφάλι της ; Αντίθετα εφέτος βγήκε με εμφάνιση μαύρα κολάν κ μπουφάν που άλλαξε στην πορεία προς το τέλος , πάλι μαύρο αλλά με ανεπαίσθητες αλλαγές στο στυλ που όμως δεν ήταν προς το καλύτερο αλλά προς το χειρότερο !
Αφήνουμε την παρουσιάστρια και πάμε στην κριτική επιτροπή , που με εξαίρεση την ταλαντούχα και δυναμικά όμορφη  Ελλη Κοκκίνου τα άλλα δύο μέλη της παραμένουν τα ίδια με το Νο 1 Greek Idol : Κώστας Kαπετανίδης - Πέτρος Κωστόπουλος . Είναι αλήθεια ότι κάνανε πολύ καλή δουλειά εφέτος . Κατάφεραν και από 6000 παιδιά που άκουσαν και είδαν στις οντισιόν σε όλη την Ελλάδα να μας φέρουν στην οθόνη μας τους καλύτερους ! Μπράβο τους γι ΄αυτό !
Πάμε τώρα στα παιδιά : Πραγματικά είναι μια εκλεκτή 15αδα ! ΄Ενα κι ένα είναι όλα τους ! Δεν είναι μόνο ότι έχουν καλές φωνές , και είναι όμορφα παιδιά , είναι ότι εκπέμπουν ένα ήθος και μία σοβαρότητα παρότι είναι σε μικρή ηλικία ( 3 μοναχά είναι πάνω από 25 - 32 ), τα υπόλοιπα 12 είναι 20χρονα τα περισσότερα και ανάμεσά τους βρίσκεται και μιά 16 χρονη που όμως λόγω της σοβαρότητας που προανέφερα , δείχνει αρκετά μεγαλύτερη . Παιδιά από όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη , Νάουσα , Κέρκυρα  , Κεφαλλονιά , Λαμία ,  Πάτρα , Καλαμάτα , δύο από Ιωάννινα , τρεις από Κρήτη και ένα κορίτσι από Κύπρο , κι ένα 32 χρονο παλληκάρι από Αμέρικα από το New Jersey .
Πάμε τώρα στο Live show : Κύλισε όμορφα ακούστηκαν ενδιαφέροντα τραγούδια , ελληνικά και ξένα rock αλλά και λαικά , ( τα επέλεξαν τα ίδια τα παιδιά ) που ταίριαζαν στις φωνές τους . Στα επόμενα life , βέβαια θα ακούσουμε ακόμα καλύτερες επιλογές . Σαν επίσημη καλεσμένη εμφανίστηκε η γλυκιά μέλλουσα μανούλα ( διανύει περίοδο εγκυμοσύνης ) Πέγκυ Ζήνα που είναι απλή , αξιοπρεπής , όμορφη και σε φωνή και σε μορφή , αλλά όχι ψωνισμένη τραγουδίστρια και αγαπητή για όλα τα παραπάνω στη νεολαία . Γύρω στις 12 μιση στήθηκαν τα παιδιά και ενώπιω συμβολαιογράφου ακούστηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των τηλεθεατών  που επέλεξε να παραμείνουν για το επόμενο επεισόδιο τους : Δημήτρη Τικτόπουλο ( 30 ετών ) , Μαλού Κυριακοπούλου ( 21 ) από Καλαμάτα , ΄Αρη Πλασκοβίτη ( 21 ετών ) , Παναγιώτη Τσακαλάκο ( 32 ) , Χρύσανθο Καντερέ ( 23 ) από Κέρκυρα , Γιώργο Ξυλούρη ( 20 ετών ) , ανηψιό του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη από Κρήτη ,
Μαρία Θεοδότου ( 23 ) από Κύπρο , Κατερίνα Κουκουράκη ( 19χρονη ) επίσης από Κρήτη , ενώ για τους :  Μαριάννα Μουλαντζή ( 16χρονη ) Κωνσταντίνο Φραντζή , Κέρεν Ταμάμη , Χρήστο Τσουμάνη , Κατερίνα Μορένα , Χρύσα Μπανδέλη , Ερωφύλλη Τζάνου , ( λόγω χαμηλής προφανώς βαθμολογίας ) , άφησε να ξαναποφασίσει η κριτική επιτροπή η οποία και ξαναεπέλεξε τους : Κωνσταντίνο Φραντζή (22ετών ) τον διαιτολόγο από την Πάτρα που επέλεξε η Ελλη Κοκκίνου ,  την Ερωφύλλη Τζάνου ( 24 ετών ) από τον ΄Αγιο Νικόλαο Κρήτης που είναι επαγελματίας τραγουδίστρια την οποία επέλεξε ο Κωστας Καπετανίδης , και τέλος ο Πέτρος Κωστόπουλος επέλεξε την 26χρονη γραμματέα από την Λαμία Κέρεν Ταμάμη . Σε μια εποχή τέτοιας κρίσης , ανεργίας και αδιεξόδων ψυχοσυναισθηματικο - οικονομικο -κοινωνικών , όπου οι νέοι μας γίνονται μετανάστες σε άλλες χώρες , είναι καλό να δίνονται ευκαιρίες για να ανθίζουν κάποια ελάχιστα ίσως από τα όνειρα των νέων δημιουργικών και παραγωγικών ανθρώπων !
Καλή επιτυχία παιδιά ! Θα σας δούμε και στα επόμενα live μιας και πλέον
 ( εγώ δεν έβγαινα και πριν εξάλλου ) , δεν βγαίνουμε από το σπίτι ! mariarosa