Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πρωθυπουργός από Καϊλή ... «Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, πλην τα βόλια πήγαν πέρα»...

Αναδημοσιεύουμε από http://www.koutipandoras.gr/?p=11296

Αν ήμουν ο Λουκάς Παπαδήμος, σήμερα θα έστελνα λουλούδια στην Εύα Καϊλή. Το λιγότερο.
Μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο Τραπεζίτης των Τραπεζιτών, με σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, με γνωριμίες εκεί όπου φτάνει το τελευταίο ΑΤΜ τράπεζας, πως θα γινόταν πρωθυπουργός, επειδή μερικές μέρες πριν, μια νεαρή βουλευτής από την Θεσσαλονίκη, διατάραξε την ευαίσθητη ισορροπία του πολιτικού της χώρου; Μάλλον όχι. Η ιστορία όμως είναι αμείλικτη. Τα βίντεο με τις εμφανίσεις της Εύας Καϊλή, όπου με τρεμάμενη φωνή πασχίζει να διαβάσει όσα έχει γράψει στο πολιτικοχαριτωμένο μανιφέστο της για τις κρίσιμες ώρες, αποτελούν πλέον κομμάτι της ιστορίας.
Δίπλα στη Συμφωνία της Βάρκιζας, τα κείμενα του Μάαστριχτ και τα ντοκουμέντα της σύγχρονης ιστορίας. Καλά θα κάνει λοιπόν ο κύριος Παπαδήμος, δίπλα στα κορνιζομένα του διπλώματα, να βάλει και μια φωτογραφία της νεαρής βουλευτού. Ακόμη και αν χρεώσουμε στην κυρία Καϊλή πρόθεση να εξυπηρετήσει πολιτικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν μπορούμε παρά να της αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό μην ρωτάτε ποτέ τι είναι μια γυναίκα, αλλά τι μπορεί να κάνει.
ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ.
Με τόσα που ακούω για την Καιλή, εγώ δεν ξέρω ταυτίστηκα πολύ , με τα γραφόμενα της ΄Ελενας Ακρίτα ( εξάλλου ξέρει τα πράγματα από μέσα η μαμά της υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ) . Πάντοτε εξάλλου μ ΄άρεσε η πένα της ΄Ελενας Ακρίτα . Γράφει εγκεφαλικά αλλά τόσο με το ύφος όσο και και με την ουσία αγγίζει την καρδιά του πολύπαθου νεο- ' Ελληνα και δίνει αμυδρά και κάποια πιθανή διεξοδική λύση , έστω και με τη μορφή γέλιου ! Δείτε παρακάτω τι εννοώ :
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Της ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα
Πλην τα βόλια πήγαν πέρα
Και το ζώον το καημένον
Ετινάχθη τρομαγμένον...

Η Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 ήταν μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας. Ηταν η Μεγάλη εκείνη Ημέρα κατά την οποία ο ελληνικός λαός εναγωνίως περίμενε από το twitter της κυρίας Εύας Καϊλή
να μάθει αν το βράδυ έχει κυβέρνηση ή αν θα τρέχουμε με τις πιτζάμες στον Κάρολο Παπούλια. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές!
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 μπαμ ηκούσθη στον αέρα. Κι όλοι εμείς που το μέλλον μας κρέμεται από τη μούρλα του κάθε πολιτικού συμβουλάτορα, κάτσαμε μπροστά σε plasma και pc κυνηγώντας ειδήσεις, ψάχνοντας sites, σίγουροι ότι μέχρι το βράδυ θα είχε παραιτηθεί ο άλλος. Τόσο πολύ σίγουροι που ούτε τουαλέτα δεν πήγαμε, όλη μέρα. Φοβόμασταν ότι θα μας πιάσει η παραίτηση πάνω στο κατούρημα και μετά δεν έχει γούστο στο rewind.
«Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, πλην τα βόλια πήγαν πέρα»... Μέχρι το βραδάκι ξαναγυρίσαμε στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Ο Παπανδρέου άλλα να λέει στους υπουργούς, άλλα στους βουλευτές, ο Σαμαράς να μιλάει στο Kοινοβούλιο με το εγκεφαλικό στην κωλότσεπη, οι αόρατοι και σκοτεινοί συμβουλάτορες να τρίβουν τα χέρια τους κι εμείς; Εμείς να συνειδητοποιούμε ακόμα μια φορά ότι είμαστε «το ζώον το καημένον που ετινάχθη τρομαγμένον».